5

За вилата

Вила Козник се намира в Средните Родопи на 25 км. от областния център гр. Смолян.

Предлага на разположение на своите гости три спални с възможност за настаняване до 9 човека.

На първия етаж се намира просторна всекидневна с удобна мека мебел. Тук имате възможност да прекарате приятни мигове със своята половинка или приятели, пред вградената камина, която създава неповторима атмосфера. На Ваше разположение е качествена HiFi система 40 инчов плазмен телевизор със сателитна телевизия. И как без интернет, за да Ви завидят похвалите на Вашите приятели къде се намирате, може да качите снимки в социалната мрежа използвайки интернета на Вила Козник. И бъдете сигурни че през студените дни тук ще Ви бъде топло и приятно с локалното парно, което ще поддържа желаната температура.

Вилата разполага с напълно оборудван кухненски кът: печка, хладилник, фризер, микровълнова фурна, кафемашина, посуда. Гостите ще могат да приготвят любимата си храна, така както биха го направили у дома.

 

На втория етаж се намират три спални помещения. Голяма спалня с двойно френско легло и малко детско легло /кошара/ за да сте спокойни за своето дете. Малка спалня с две единични френски легла, който по Ваше желание може да се съберат. Третата стая е с двойно легло, както има и разтегателен фотьойл с изцяло с панорамни прозорци, като от тук се открива невероятна гледка към крепост Козник и към градината. На етажа се намират и двете бани.

Градината, където на воля могат да лудуват вашите съкровища, предлага на гостите на вилата директен контакт с незабравимата природата в Родопите. Тук е барбекюто с вградена пещ, което може да събере цялата компания, и има всичко необходимо за приготвяне на различни вкусотии на огън. 

В градината се намира и дървена японска вана, която се ползва през всички сезони, отоплява се водата с печка на дърва…

Тук е и дървената хижа със запленяваща гледка от панорамния прозорец, подходяща за по топли дни която е на разположение на гостите на вила Козник.

И това не е всичко, тук при желание може да осигурим висококачествени домашни продукти от района /мляко, месо, яйца, кашкавал, картофи, фасул/, които да приготвите заедно със Вашите приятели.

Местността е позната с богатата и разнообразна флора и фауна – защитени растителни видове: риган, мащерка и рядко срещания ендемит родопски крем.

Тук няма да бъдете притеснявани от взискателни хазяи и любопитни комшии. Вилата се намира на 1000 метра над морското равнище в непосредствена близост до крепост Козник, тук се открива невероятна панорама във всички посоки, Крепостта е най-посещаваната туристическа забележителност в района. До нея се стига за 30 минути по пътека тръгваща от самата вила.

Към вилата има високопроходим автомобил, който може свободно да се ползва от гостите на къщата.

Дървената хижа

Изградена на място от където се открива прекрасна гледка към крепостта, тук може да почетете от любимата книга или просто да съзерцавате планината.

Ваната от дърво.

Японската дървена вана офуро, се вписва идеално в девствената природа.  Направена от дъбови дъски, билковата баня отстранява умората и доставя наслада.

Барбекюто с пещ на дърва.

Тук освен да прекарате приятни мигове с хората който обичате, може да приготвите и редица вкусотии както в кухнята, така и в традиционната родопска камина.